Протести заляха Уолстрийт

Близо 80 души бяха арестувани снощи при протестна демонстрация близо до Нюйоркската фондова борса, съобщи полицията, цитирана от БТА. Акцията навлезе във втората си седмица.
Демонстрантите се обявиха против спасителните акции за банките и ипотечната криза. Те носеха плакати, на които можеше да се прочете "Сдирайте данъци от богатите", "Пари за здравеопазване, а не за обогатяване на корпорациите". Това е втората подобна акция за този месец.


В събота миналата седмица няколко стотин американци, недоволни от икономическата политика на правителство, решиха да блокират Уолстрийт, където се намира Нюйоркската фондова борса, която е най-голямата в света. Участниците в акцията възнамеряваха да вдигнат палатков лагер в района и да останат там няколко седмици, та дори и месеци, докато властите на страната не се заловят сериозно с решаването на проблемите с безработицата и нарастващите класови неравенства. Техните планове обаче не се изпълниха заради намесата на силите на реда, които вече бяха отцепили района на Уолстрийт и не допуснаха протестиращите до борсата и други особено важни обекти в района, информира ИТАР-ТАСС. Снощи полицията на Манхатън, цитиран от АП, поясни, че е извършила арестите най-вече заради блокиране на трафика.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини