Честит първи учебен ден!

Днес, 15 септември, официално започва новата учебна 2011/2012 година. 905 първокласници в Перник ще прекрачат училищния праг за първи път, а 63 000 ще са първокласниците в цялата страна.

На 15-ти септември шофираме с включени фарове на автомобилите си. Това  е своеобразен взаимен призив на ангажираните граждани в пътната безопасност да направят всичко възможно за опазването на деца от пътни злополуки през новата учебна година.

От 14 до 30 септември в Перник се провежда полицейската операция „Децата тръгват на училище, да ги опазим на пътя“. Ще има засилено полицейско присъствие при учебните заведения, както и при рисковите и натоварени пешеходни пътеки.

Няколко новости очакват тази година ученици и учители. За пръв път тази година ще има една кратка есенна ваканция от 29 октомври до 1 ноември и малко по-дълга коледна почивка.

Малките ученици ще носят по-леки раници, защото в училище ще има втори комплект учебници. Петокласници и шестокласници пък ще учат по нови учебници, изчистени от бисери и неточности.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини