Капитанът на Тангра

Казва се Мирослав Пламенов Иванов, на 16 години е и от няколко дни перничани го знаят като капитана на Тангра- един от отборите в Мисия Лято. Учи в Гимназия с преподаване на чужди  езици „Симеон Радев“ и живее в Брезник. Но колко още занимания може да има един тийнейджър днес? Как се става капитан на отбор? И какво е да си един от 1000? Всичко това разказа Мирослав в интервю за perunik.com.

-Разкажи ни за заниманията си и и твоето хоби.

-От малък се занимавам с ориентиране. Започнах още когато бях 6-годишен. Имам доста успехи там. Печелил съм няколко пъти второ и трето място, както и Купа България. Напоследък обаче не мога много да се занимавам с това. Причината е, че започнах да уча в ГПЧЕ „„Симеон Радев“ и не ми остава много време за това занимание, тъй като пътувам от Брезник, а и все пак трябва учене.

- Занимаваш се и със стрийт фитнес?

- Да, обичам да се занимавам с фитнес. Практикувам го в Брезник, където живея и където съм учил до 7-ми клас. Събираме се с приятели и ходим на лостове, успоредки, набираме се. Интересно е.

- А постижения в образованието имаш ли?

-Да. В седми клас с учителката ми по математика тогава- Люба Иванова, спечелихме проект „1000 стипендии“(стипендия се отпуска само на 1000 ученици от цялата страна-бел.ред.) Спечелих пари и си купих книги. Взех си доста енциклопедии тогава, защото много си падам по тях, както и сборници, които да вършат работа.

-Тангра ли ще победи в Мисия Лято, или има по-добър отбор от вас?

-Това все пак е отборно състезание и зависи от всички какво ще се случи. Признавам, че има по-добри отбори от нас, но пък аз ще дам всичко от себе си.

-Как се става капитан на отбор?

-Всички гласуваха за мен и така станах капитан.

Тангра отива на бой

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини