Боговете полудяха на Мисия Лято в парка

Вторият състезателен ден от второто издание на Мисия Лято се проведе днес. Отборите с имена на славянски и прабългарски богове се състезаваха в две мисии в пернишкия парк. Мисиите бяха наречени  „Взвод“ и „Отстреляй храната си“.

В първата битка пернишките сървайвъри се състезаваха в пейнтбол дуел. Отборите се изправиха един срещу друг по двойки- Тангра срещу Перун и Велес срещу Сварог. Състезателите се стреляха със специални за целта оръжия и на фронта печелеха тези, които първи успяваха да вземат противниковото знаме.

В първата битка надви отборът на Тангра, а във втората- този на Сварог. Оспорвани и равностойни  бяха битките както за трето, така и за първо място. В крайна сметка след първата мисия на първо място се изкачиха Сварог, а на второ Тангра. Трето и четвърто място останаха съответно за Велес и Перун.

 Следващата мисия представляваше стрелба по мишена и намиране на храна. Всеки от отборите трябваше със стрелички да уцели мишена, но завързан с ластици, които допълнително усложняваха играта. Най-добри в тази надпревара бяха състезателите от отбора на Тангра, които първи уцелиха кръгчето с цвета на своя отбор.

Те се справиха най-добре и със следващата задача от тази мисия, а именно-ориентиране по намиране на храната за отбора.

Вечерта всеки от отборите трябваше да направи свой бивак на крепостта Кракра, където ще пренощуват участниците тази нощ. Утре е последният състезателен ден от Мисия Лято. Тогава на крепостта участниците ще се състезават и в последната мисия - състезателно преодоляване на препятствия. В 11:00 часа започва официалното закриване и награждаване на участниците.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини