Лек автомобил гние в центъра на Перник

Стар и видимо загниващ лек автомобил стои вече десетилетие паркиран на пернишката улица Раковска. За това сигнализира наш читател. Снимките показват автомобила, който още е със старите си номера, и който видимо години наред не е помръдвал от мястото си.

Стандартът за регистрационните номера при този автомобил също е стар. Промените в стандарта за номерата на моторни превозни средства  бяха приети преди повече от пет години.  Повтарящите се цифри на регистрационния номер на този автомобил говорят и друго- едва ли притежателят е случаен човек.

Според трета глава на Наредба №1 за Обществения ред на територията на Община Перник, се забранява паркирането по тротоарите, улиците и площадите и в откритите обществени паркинги на превозните средства, които са негодни за движение, разкомплектовани или със значителни повреди, както и на снети от отчет превозни средства ( без регистрационни номера). Така се предвижда на нарушителят тук да бъде връчено административно наказание и предписание за преместване на превозното средство в 14-дневен срок.

Подадохме сигнал към Общинския инспекторат. Оказа се, че ние сме първите, които сигнализират за стария автомобил.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини