Лесни пълнени патладжани

Лесни пълнени патладжани

Необходими продукти

Начин на приготвяне

1. Като начало на тази невероятно вкусна и лесна рецепта обелваме на тип "зебра" двата патладжана, които оставяме да се накиснат за около час в солена вода.

2. След като ги извадим от водата (както аз ги приготвям), слагаме ги в тавичка, наливаме малко вода на дъното, покриваме с готварско фолио и запичаме на 200 градуса за около 40 мин.

3. След като извадим патладжаните от фурната, издълбаваме отгоре във елипсовидна форма вътрешността им, като внимаваме да не нарушим формата му. Оставяме ги в готовност за пълнене на страни и продължаваме.

4. В тиган с олио (или зехтин) запържваме ситно нарязания лук, след това добавяме каймата, която в последствие раздробяваме. Веднага след като се запържи достатъчно до готовност, добавяме и доматите. Запържваме за около 5-10 минути и добавяме нарязаната на кубчета вътрешност на патладжаните, като плънката се забърква за още няколко минути на слаб огън. На вкус добавяме сол и черен пипер.

5. След като се уверим, че на вкус и на вид плънката ни е готова взимаме една лъжица и пълним (но не препълваме) патладжаните и запичаме от двете страни във фурната на 180 градуса за половин час. След като е готово, настъргваме отгоре кашкавал и поднасяме на трапезата.

Ако ви остане плънка, може да я приготвите като отделно ястие (или гарнитура) с варени макарони.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg

Последни новини