Улица Банско в Перник най- накрая ще стане улица … отново

Всичко започва или по- точно свършва, когато преди 25 години на пернишката улица Банско е правен лек козметичен ремонт. От тогава досега обаче тя бавно достига до състоянието, в което по- скоро прилича на ров, отколкото на улица и на практика не е виждала ремонт от миналия век.

За допълнителното „разкрасяване“ на Банско участие взимат и от ВиК, които преди няколко години я разкопават заради проблем с канализацията. Разкопавана е няколко пъти заради пробит водопровод, който те успешно ремонтират забивайки парчета дърво в пукнатините на тръбата. Следва зариване и така до следващия път. Последното разкопаване е за подмяна на тръба за вода. От тогава улицата е в съвсем окаяно положение.

Придвижването по нея с автомобил е почти невъзможно, а хората, живеещи там  всеки ден проявяват героизъм, успявайки дори да разминат колите си. „Чувствам се като лунен пътешественик, а колата ми подскача на три гуми, опитвайки се да избегне остатъците от асфалт“, разказа наш читател, който живее на улица Банско.

Хората решават да направят каквото могат, за да може улицата отново да стане… улица. Пишат до кмета и получават уверение, че Банско ще бъде ремонтирана. Ремонтът обаче така и не се случва в посочения срок заради липса на средства или заради забавяне на ремонти от ВиК. Уверението е, че улицата ще бъде ремонтирана до края на 2010 година, а до април 2011-та все още няма резултат.

Пернишките банскалии пишат и до медии, но улицата все си стои същата. Сигнализираха и на нас и ние за пореден път се свързахме с Община Перник. А резултатът от последното ни запитване е следният: Предстои да се павира цялата улица. В момента тече процедурата и се очаква същинската дейност да започне до края на месеца. Паветата са от други улици, където вече е бил положен асфалт.

Така улица Банско отново ще стане улица, а ние ще следим как се случва това отблизо.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини