Иво Петров щял да става кмет, ама друг път...

Много е вероятно самопровъзгласилият се за кандидат-кмет от листата на ГЕРБ за Перник и настоящ областен управител Иво Петров, да не бъде подкрепен от партията си за изборите наесен! Това твърдят отлично запознати с партийните дела източници.

Твърди се също, че Иво Петров е загубил доверието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ поради факта, че без да изчака нейното решение е избързал с провъзгласяването си за кандидат – кмет от екрана на телевизия TV7 по време на дебат със сегашният кмет Янакиева.

Източниците твърдят и нещо повече – Иво Петров дори вече не е в списъка с вероятните кандидати на ГЕРБ за Перник! Вероятните причини за това са, че след направено проучване на обществените настройки за изборите в общината е станало напълно ясно, че ГЕРБ няма да има шанса да се добере до втори тур! Нещо, което в централата на ГЕРБ досега не са могли даже да си представят, камо ли да го възприемат като нещо нормално!

Друга причина е липсата на доверие у членовете на ГЕРБ в Перник към тяхното ръководство, загубата на членска маса и не на последно място – резултатите от проучването, проведено сред членовете на ГЕРБ по Интернет.

Очаква се до 20 август националният предизборен щаб на ГЕРБ да се произнесе коя ще бъде кандидатурата на партията за кмет на Перник. Това ще стане след заседание на изпълнителната комисия, което ще се проведе идния вторник.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини