Бунтовете в Лондон се разгоряха с нова сила

Сн.: Pan-African News Wire File Photos on Flickr

Безредиците в Лондон тази нощ се разгоряха с нова сила, съобщиха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС. Този път техен епицентър беше квартал Енфийлд, в северната част на британската столица, в съседство с Тотнъм.

В Тотнъм в събота срещу неделя избухнаха безредици, вече признати за едни от най-жестоките в Лондон за последните години.

Вчера полицията разположи подкрепления по лондонските улици, за да предотврати повторение на съботното насилие в Тотнъм, който тази нощ изглеждаше спокоен.

Но размириците избухнаха в Енфийлд, на 8 км северно от Тотнъм. Привечер няколко десетки младежи се събраха на станция Сейнт Ендрюс Роуд и тръгнаха по улиците, като разбиваха с камъни витрините на магазините, няколко от които бяха разграбени. Когато погромаджиите се сблъскаха с полицията, те атакуваха патрулна кола и разбиха стъклото. Няколко души са арестувани.

Безредиците в Лондон бяха отговор на действията на полицията, която застреляла в четвъртък в Тотнъм 29-годишния Марк Дъган, баща на четири деца. Полицаите се опитали да задържат чернокожия мъж, но той избягал и при завързалата се престрелка бил застрелян.

Скотланд Ярд започна "мащабно разследване" на най-тежките безредици в града от години.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини