"Стъклен дом" превзе Балканите, в Македония със субтитри

Един от най-успешните български сериали - „Стъклен дом”, вече се гледа от публиката в почти всички балкански страни, показва проучване на „Монитор”. От bTV пуснаха съобщение, че поредната страна, в която сапунката ще се излъчва, е Македония, пише Монитор.

Правата за поредицата, както и за другите продукции на bTV - „Столичани в повече” и предстоящия да тръгне „Седем часа разлика”, в Македония са купени от една от най-големите местни ефирни телевизии - Канал 5. Там много рядко се дублират чужди продукции, но българският сериал ще върви със субтитри. Това обясниха фенове, които вече са гледали реклами на „Стъклен дом” в македонския ефир.

Задълбочен преглед на страницата на „Стъклен дом” в социалната мрежа „Фейсбук” показва още, че той се радва на одобрение сред живеещите в Турция, Румъния, Сърбия и Гърция. В последната страна дори е имало спиране за около една седмица на епизодите, а зрителите са настояли отново да гледат сагата за фамилия Касабови. В Хърватия случващото се в родния мол също се радва на солидна фенска маса. Форумец, подписал се като Azur Kurtovic, разказа, че следи преживелиците на семейство Касабови по хърватската RTL.Той допълни също, че съвсем скоро предстои пускането на родната продукция и в Босна и Херцеговина. От bTV обаче нито отрекоха, нито потвърдиха тази информация. Само лаконично поясниха: „Когато имаме сделка, и то финализирана, ние ще я обявим”.

Докато зрителите в Македония се готвят за първия си сезон на българските сериали, след огромния успех на „Стъклен дом” и „Столичани в повече” bTV подготвя кампанията „Сезонът на българските сериали 2”, която ще стартира скоро в ефир.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини