Перник - рай за неправилно паркиране

Дискусия се вихри във Фейсбук групата, наречена "Активно гражданско общество в Перник". Повод за гневните коментари на хората са липсата на какъвто и да било системен контрол от страна на Общината и КАТ за премахване на неправилно паркираните автомобили навсякъде из центъра на Перник. Акциите на двете институции са кампанийни и не водят до съществено подобряване на ситуацията! Даже напротив - усещането е за умишлено допускане на ескалиране на напрежението между водачи и пешаходци с цел възраждане на отменената вече от перничанина Вихрен Матев "Синя зона"!

ПР-ката на община Перник, Г-жа Ани Скримова поде активна кампания да убеди съгражданите си, че отмяната на "Синята зона" било "грешка"! Не коментираме факта, че общински служител подлага под съмнение решение на Пернишкият административен съд, но считаме, че каквато и да било Синя зона не може да замести или наложи спазването на правилата за паркиране по улиците и пътищата. Същите трябва да бъдат съблюдавани от всички! Коментарът на Г-жа Скримова е дословно следният:"Неправилно паркиралите автомобили са задължение основно на КАТ! Общинският инспекторат съблюдава за спазването на Наредба №1. А "Синя зона" трябва да има. Няма европейски град, в чиято централна част има "безплатни кибици"! Между другото и за сведение на Г-жа Скримова - Наредба №1 не съществува! Тя беше отменена в цялост, заедно с главата за платено краткосрочно паркиране, известна за по кратко като "Синя зона"! КАКВО ВСЪЩНОСТ КОНТРОЛИРА ИНСПЕКТОРАТА БЕЗ НАРЕДБА??

Обратно на това виждане на Г-жа Скримова е изразил Г-н Вихрен Матев: "На Перник е необходима нова организация на движението", твърди Г-н Матев.  Има група във Фейсбук наречена "Да се преборим за нова организация на движението в България". В документите към тази група Г-н Матев е описал подробно какво би довело до разтоварване на движението в града ни. Същите документи са изпратени до Кмета на Общината Г-жа Янакиева и Общинският съвет.

Г-н Матев наистина е внесъл в Общинският съвет предложения за промяна на организацията на движението в града ни. Наред с предложението за разрешаване на десен завой на червен светофар, което би довело до мигновени резултати по отношение на пестене на време и гориво - Г-н Матев е предложил още въвеждане на еднопосочно движение по някои улици, отваряне на улици за движение (Каквато е например улицата пред МВР-Перник), оптимизация на работата на светофарите и др.

Отговор от страна на общината - НЯМА!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини