МТел в Перник въвежда "облекчение" за абонатите си?

М-Тел е въвела нов начин за стимулиране на клиентите си, видя репортер на perunik.com. Същите са приканени да плащат сметките си в точно определен интервал от време, като за тези от тях, които го спазят - компанията прави 5% отстъпка от стойността на сметката им. Това със сигурност облекчава касите на мобилният оператор по време на следобедните часове със слабо посещение, но дали това е редно и добро за всички клиенти?

Зад видимо позитивната и в интерес на клиента табелка всъщност е възможно да се крие дискриминация! Дискриминация има тогава, когато е налице официално или неофициално разделяне на хората в отделни групи по някакъв техен общ признак, при което им се дават или отнемат дадени права, задължения и възможности, според групата към която принадлежат. Точно това прави МТел по отношение на хората, на които е невъзможно да излязат от работа и да се възползват от така наложеното от МТел "облекчение".

Би било добре при наличието дори на наченки на подобни практики гражданите да бдят за правата си и да реагират адекватно! При сключване на договорите МТел не е делила хората на работещи и неработещи през следобедните часове. Защо да го прави сега? Ако фирмата иска действително да покаже добро отношение на база лоялност на своите клиенти - същата може да го направи за всички и то без ограничение във времето на плащане!

Хубаво е да се знае, че при случаи на дискриминация по какъвто и да било признак може да бъде подавана жалба до Комисията за защита от дискриминация (КЗД). Жалбата можете да свалите от сайта на КЗД тук:

http://kzd-nondiscrimination.com/start/index.php?option=com_docman&Itemid=102

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини