БНТ и ТВ7 ще излъчват "А" група

БНТ и TV7 са двете телевизии, които искат да купят права за излъчване на първенството на „А" група, научи „7 дни спорт". От „Сан Стефано" 29 са информирали Професионалната лига, че имат желание да купят пакет от права. Той включва двата най-интересни мача от всеки кръг плюс картина за магазинно предаване.

Още два мача остават за продаване. За тях кандидат е TV7. Частният канал обаче ще плати по-малка сума от националната телевизия и ще има право на трети и четвърти избор. Отделно ще се договарят мачовете за Купата на България. Лигата ще предложи на телевизиите да купят срещу по-ниска сума и мачове от „Б" група.

Клубовете очакват повече от 4 млн. лв. от БНТ и TV7. Отделно се разчита на над 1 млн. лв. постъпления от реклама. При договарянето обаче се очакват големи скандали. Причината е, че клубовете не искат да бъдат представяни от посредника Валентин Михов и фирмата му СВ-РСА.

- В интерес на всички клубове е да няма посредник. От една страна, лигата защитава интересите, от друга страна, футболният съюз също защитава интересите. Има ли смисъл да има трета страна? - коментира Капралов.

Според плановете останалите четири мача от всеки кръг на „А" група и тези в „В" група ще се играят в т.нар. блокирани часове. Всяка събота ще има 2.5 часа, в които на територията на България няма да се излъчват никакви мачове - нито от нашето първенство, нито от чужбина. Това се прави, за да отидат повече хора на стадионите. Промяната ще засегне един от двата съботни мача в Англия, които се излъчват от 14.45 и 17.00 ч., както и двубоя от Бундеслигата, които се предава в 16.30 ч. в събота.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини