Труп на варненския плаж със счупен череп

Окръжна прокуратура Варна е образувала досъдебно производство за убийство във връзка с намерения труп на първа буна в градa, каза началникът на окръжна прокуратура Владимир Чавдаров.

Той добави, че сигналът е постъпил при него вчера към 20.00 часа. При първоначалния оглед на трупа е установено, че има следи от насилие.

След извършване на аутопсията е станало ясно, че човекът е бил ударен с предмет по главата, тъй като има счупване на черепа, съобщава Varna.24. По всяка вероятност, за да бъде прикрит трупа на краката му са били завързани тежести, а тялото е било изхвърлено в морето. Чавдаров обясни, че в момента се изяснява самоличността на мъртвия.

От полицията във Варна информираха, че откритият труп на варненския плаж е на мъж на видима възраст 40 - 50 години, с къса кестенява коса, леко прошарена, облечен с тъмни дънки, плетена фланела с дълъг ръкав и елек.

Събраните на този етап материали са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура, назначена е съдебно - медицинска експертиза. Сигналът за труп в морето е постъпил около 17.30 часа вчера в дежурния център на Гражданска защита.

Подаден е от капитан на моторна лодка, намираща се на около 1800 метра от брега в района на трета буна, който е съобщил за намерен труп в морето. Създадена е организация и трупът е изваден на плажната ивица между първа и втора буна.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини