5000 търговци на метали "обсадиха" парламента

Близо 5000 души излязоха пред парламента на протест срещу новия Закон за управление на отпадъците, който се подготвя в момента.

Протестът е организиран от Гражданска инициатива на търговците на отпадъци от черни и цветни метали и тяхното рециклиране.

Нееднократно се чуха викове "Оставка", "Заедно" и "Искаме работа". Протестът е подкрепен от Светлозар Николов, председател на Националната асоциация на българския бизнес.

Силата е именно в нас, защото сме българи, посочи той пред събралото се множество и допълни: „Силата е с нас и никой не може да ни я отнеме. Ние искаме работа."

Трябва да сме единни, организирани, призова Николов и се закани: „Искаме промяна и няма да спрем."

Иво Георгиев от гражданската инициатива на търговците за отпадъци от черни и цветни метали посочи, че в разговор с Нона Караджова, тя им е обяснила, че само 400 фирми трябва да останат на пазара.

Плащанията в системата за търговия с черни и цветни метали да се извършват по безкасов път е едно от двете основни изменения в новия Закон за управление на отпадъците, които касаят черните и цветни метали. Предвидена е и забрана след две години металите да се продават от физически лица.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини