Сватосват котка с пет уши за четириух котарак

Владимир Обривков, доцент в катедрата по анатомия, обща биология и хистология на факултета за ветеринарна медицина към Воронежкия държавен селскостопански университет, е намерил на улицата котка с пет уши и я е прибрал в дома си.

Собственикът на необичайното животно мечтае да "запознае" котката си Лунтя с четириухия котарак Лунтик, който живее във Владивосток, съобщи РИА "Новости.

"Мечтая един прекрасен ден Лунтя и Лунтик да се срещнат. Според първия закон на Мендел всичките им котета ще са с четири уши" - казва воронежкият учен.

Обривков отдавна изучава аномалиите в анатомията на животните. Случвало му се е да се сблъска с пиле с четири крака, с прасета-сиамски близнаци, с агне с едно око, с двуглаво теле и с други причудливи животни.

Ученият разбрал за котката с пет уши от познати, които я видели на улицата. Обривков първоначално искал да направи рентгенови снимки на ушите на животното, но след това решил да си го задържи като домашен любимец.

Четириухият котарак Лунтик е бил намерен през лятото на 2010 година в авторемонтна работилница. Не се знае дали той още живее там, или някой го е прибрал у дома си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини