Откриха тайната на мъжкия магнетизъм

Жените проявяват по-голям интерес към един мъж, ако не са сигурни дали той ги харесва, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на американски психолози.

При новите запознанства изглежда съветът да не показват чувствата, е много полезен. Когато другият не знае какво е отношението ни към него, започва да мисли повече за нас и интересът му се увеличава.

Ерин Уитчърч от университета на Вирджиния и Даниъл Гилбърт от Харвардския университет стигнаха до този извод, като анализираха поведението на 47 студентки. За да получат естествени реакции, те не им казаха точно каква е същността на експеримента. Студентките са мислели, че учените проверяват дали Фейсбук може да се използва като сайт за запознанства. Всяка от тях знаела, че профилът й е гледан от момчета от други университети.

Психолозите показали на участничките профилите на четирима мъже, като не ги предупредили, че те са измислени. На някои казали, че това са мъжете, които ги харесват най-много, на други, че тези мъже проявили среден интерес, а на трети не уточнили дали мъжете са заинтригувани, или не. Жените от първата група проявили по-голям интерес към показаните им мъже, отколкото втората група. Най-заинтригувани обаче се оказали студентките от третата група, които не знаели какво е отношението на мъжете към тях.

Психолозите сравниха изследването с флиртуването по интернет. Жените са взели решение на базата на много малко информация за мъжете, подобно на срещите в мрежата. БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини