Данъчен задържан с 2000 лв. подкуп, искал 6000

Дългогодишен служител на дирекция „Местни данъци и такси” в община Варна е задържан с подкуп, съобщи говорителят на варненската полиция Калинка Пенчева. Чиновникът е арестуван с 2000 лева, съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, цитиран от БНР. Той обаче уточни, че поисканата сума е била в размер на 6000 лева.

Задържаният Свилен Дойчинов е началник на отдел "Ревизионен контрол" в данъчната дирекция. Той поискал парите от варненски бизнесмен, собственик на транспортна фирма за превоз на товари, за да приключи в негова полза ревизия на счетоводните документи. Прокурорът коментира, че Дойчинов е преувеличил опасността от санкция за бизнесмена, за да получи подкупа.

Изнудваният мъж веднага подал сигнал в полицията. При последвалата три дни по-късно полицейска операция - около 17:30 часа вчера, служителят е задържан в района на кметство „Приморски” с рушвета. Белязаните банкноти са били открити в жабката на личния му автомобил. За доказването на престъплението са използвани специални разузнавателни средства.

Свилен Дойчинов, срещу когото досега не е имало сигнали за корупция, е задържан за 72 часа.

Това е вторият скандал в данъчната служба на общината в последните месеци, съобщава варненският сайт “Днес+”. Преди няколко месеца главна инспекторка от „Ревизии, проверки и контрол” Корнелия Петкова беше уличена, че е източила около 500 000 лева от местната хазна. Престъпната схема била разкрита, след като над 400 варненци започнали да получават известия, че дължат местни данъци, които вече са платили.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини