Най-абсурдните и ненужни научни открития на 2010 г.

2010 г. беше година на големи научни постижения, но и на комични открития, които са известни на всички и които бяха сравнени с откриването в наши дни на топлата вода, пише списание "Уийк", цитирано от БТА.

Изданието предлага класация на 7-те най-ненужни научни констатации и открития на изминалите 12 месеца.

Първото откритие беше направено миналата пролет от професор Майкъл Лин от американския университет Корнел. В научен труд, посветен на последиците от женската привлекателност, професорът установява нещо, което на всички е известно - а именно, че жените с голям бюст получават повече внимание от мъжете и извличат повече полза от това. Професорът дори подкрепя труда си с експеримент, който показва, че келнерките с голям бюст получават най-големи бакшиши от клиентите си.

На второ място е констатацията на австралийски учени от декември, че желанието и мисълта за секс у мъжете никога не умира. Учените са установили, че за секс мислят близо половината от мъжете на възраст между 75 и 95 години.

На трето място е заключението на учени от лондонския Сити юнивърсити от миналия април, че момчетата харесват колите, а момичетата - куклите. Тази констатация я знаят дори най-неопитните родители.

В класацията на четвърто място е изводът от април 2010 г. на изследователката Нола Грифитс, че външността е от значение за успехите на музикантките, в частност на певиците - нещо, което певици като Мадона, Лейди Гага или Риана са открили очевидно много преди Нола Грифитс.

На пето място е поставено изследването на Световната антидопингова агенция, показващо, че медикаментите за подобряване на спортните постижения действително подобряват спортните постижения. Изследването установява, че тестостеронът и хормоните на растежа наистина помагат на спортистите да са по-бързи.

На шесто място е френското изследване, че жените автостопаджийки с големи бюстове имат повече шансове да бъдат взети на автостоп от мъже шофьори. Изследването установява, че е много по-вероятно мъжете зад волана да вземат на автостоп жени с размер на чашката на сутиена С, отколкото тези с размер на чашката на сутиена А.

И накрая: През януари миналата година в Бюлетина на САЩ за социална и клинична психология е публикувана констатацията, че хората се чувстват най-добре през уикенда. В интервала петък вечер - неделя следобед хората са най-жизнени и в най-добро настроение, се посочва в изследването. Този извод не успя да изненада нито един от работещите хора по света, които много често живеят с надеждата работната седмица да мине по-бързо и да дойде най-после благодатният уикенд.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини