Кавказци и руснаци в кървав бой, 1700 арестувани

Трябва твърдо да пресичаме всякакви прояви на екстремизъм. Държавата съществува за това, да защитава интересите на мнозинството, заяви руският премиер Владимир Путин по повод етническите безредици в Москва.
В отговор на въпрос в ефир на въпроси, зададени от руските граждани, Путин подчерта, че трябва да има ред. "В противен случай на либералите сами ще им се наложи да слагат каски и да се противопоставят на националистите. Не трябва за милицията да се говори само с черни краски”, заяви руският премиер цитиран от РИА Новости и "Фокус.

Над 1700 души бяха арестувани в Москва и в още 8 града в Русия за опит за провеждането на неразрешени акции вчера, съобщи заместник-министърът на вътрешните работи на Русия Михаил Суходолский, цитиран от ИТАР-ТАСС. В руската столица снощи близо 3000 служители на специалните сили за борба с безредиците в бронетранспортьори отцепиха района около Киевската гара, където крайнодесни групировки организираха протест срещу имигрантите от Кавказ. На отделни места се стигна и до сблъсъци, като 30 души са били ранени.

"Кавказците не трябва да се боят да излизат по улиците на Москва, а руснаците да живеят в Кавказ", каза още Владимир Путин, цитиран от Газета ру. Руският премиер подчерта, че жителите на страната, без значение къде живеят, трябва да разбират, че са граждани на една държава.

Путин допълни, че регионалните власти и обществените организации трябва да играят по-голяма роля за решаването на проблемите. „Русия първоначално се е създавала като мултинационална и мултирелигиозна държава. За толкова много години вече е изградена култура на взаимодействие между различните религии”, каза руският премиер.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини