Японци създадоха мобифон за отслабване

Хората на диета могат да вземат тази новост присърце - мобифон, който преброява калориите въз основа на снимка на храната, която е в чинията, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Докато досега ползвателите трябваше сами да съберат информация за храната и съдържащите се в нея калории, софтуерът, разработен от компанията NTT Communications, взема предвид цвета и формата на хранителния продукт, сравнява ги с база данни и преброява калориите. Информация за около 100 000 различни кулинарни специалитети е складирана в сървър на компанията и е достъпна за смартфоните.

"Надяваме се, че тази новост ще позволи на хората да разберат колко калории поглъщат и ще им помогне в техните диети", заяви говорител на компанията.

Новото апаратче мигновено и безгрешно преброява калориите в храната. За целта е нужно само тя да бъде заснета с неговата камера. Потребителят получава също информация каква трябва да е храната, за да не погълне излишни калории. Първият в света мобифон "диетолог" скоро ще бъде пуснат в продажба. Работата по усъвършенстването му обаче ще продължи. Предвижда се апаратчето да предлага на ползвателите си най-приемливото за тях меню и да им дава съвети как по-ефикасно да се избавят от излишните калории.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини