Борисов: Министърът на веселието не ми е спонсор

Премиерът Бойко Борисов отрече свиленградския бизнесмен Павлин Паришев, известен като "министър на веселието" в митничарското село, да е спонсорирал ГЕРБ на изборите.
Не съм получавал пари и няма какво да връщаме, отсече Борисов пред БНТ, цитиран от КРОСС.

Преди дни в. "Хасковска Марица" писа, че бившият зам.-шеф на “Пътни такси и разрешителни” Павлин Паришев-Парко, който има къща до яз. "Ивайловград" с надпис "Министерство на веселието", е бил близък с ГЕРБ от учредяването й и наливал пари в нея.

"Факт е, че ние направихме проверката и в момента вървят процедури и ще стигнем докрай. Кой какви пари е давал или е мислел, че дава - това изобщо не ме интересува. Не ги познавам тези хора, съмнявам се, но не мога да бъда категоричен. Категоричен съм, че аз и ГЕРБ не сме спонсорирани, но дали на местно ниво някой се е подвел, не знам", обясни още Борисов.

Според него призивите на президента Георги Първанов за реформи не са коректни, защото правителството прави това в пенсионната система и здравеопазването, където нещата са отлагани от Тройната коалиция.
 
"Когато е трябвало частните пенсионни фондове да започнат да си плащат пенсиите, те са го отлагали, а сега Първанов казва да правим радикални реформи - ето правим ги. Първанов да не се прави, че сега влиза в политиката, той е конструктурът на Тройната коалиция", ядоса се премиерът.

Той още веднъж каза, че няма съмнение и неизяснени въпроси за имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов. Миналата седмица РЗС изнесе данни, че вицепремиерът има 4 апартамента в София за над 460 000 лв. и не е ясно как се е сдобил с парите.

Борисов изрази недоволство от скъсаното от лекарите споразумение с правителството за парите за здраве.
"Когато подписваш с някого споразумение, е редно да го скъсаш пред него и да му кажеш, какво не е изпълнено", коментира той, като уточни, че знае какво е станало точно, но имал принципи.

На въпрос защо се въвежда данък "Лукс" министър-председателят отговори, че това е необходимо, защото е възмутен от сградите, които съществуват. "Всички знаем, че има злоупотреби, но никой не е предполагал, че те са чак толкова големи", коментира той.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини