Убиха скандален общинар заради телефон

38-годишен мъж е бил убит при скандал за откраднат мобилен телефон в Пазарджишко, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Снощи около 23.00 ч. на улица в Костандово се спречкали две групи от лица. Причината за това била продиктувана от подозрения за кражба на мобилен телефон от заведение в Костандово.

Убитият е заместник-председателят на Общинския съвет в Ракитово Северин Клашнов. Той е бил в Костандово във връзка с издирването на откраднат мобилен телефон, придружен от свои приятели. Употребеният алкохол станал причина скандалът да прерасне в меле, при което е бил прободен с нож в областта на гърба криминално проявеният 38-годишен С.К. от Костандово по известен като „Чарли”. Пострадалият е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ - Велинград, където е констатирана смъртта му.

Според полицията убийството няма общо с дейността на Северин Клашнов като заместник-председател на Общинския съвет в Ракитово и с предстоящите на 16 октомври частични местни избори за кмет в Костандово. Срещу 38-годишния Северин Клашнов в полицията има осем заявителски материала - за притежаване на взривни вещества, хулиганство, опит за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, кражби.

Незабавно след получаване на сигнал за случилото се на мястото са пристигнали екипи на РУП-Велинград и Участък „Полиция” - Ракитово. Дежурна група е извършила оглед на местопрестъплението.

Трупът е откаран за аутопсия в „Съдебна медицина”-Пазарджик. Органите на реда вече имат няколко заподозрени за извършеното престъпление лица, които непосредствено след инцидента са се укрили. Предприети са действия за тяхното издирване и задържане.

Работата по случая продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини