Windows Phone 7 официално дебютира

Водещи производители на смартфони вече имат готови смартфони с новата операционна система Windows Phone 7, съобщи technews.bg.

Изпълнителният директор на Microsoft - Стив Балмър показа днес 10 модела от HTC, Samsung, LG и Dell на пресконференция по повод старта на WP7.

Част от моделите ще излязат на пазара в Европа на 21 октомври, а в САЩ ще бъдат достъпни от началото на ноември. Девет от устройствата се очакват на пазарите в 30 страни до края на годината, като за разпространението им ще се грижат 60 оператора.

Oт обявените днес модели - QWERTY-слайдерът HTC 7 Pro с 3,6-инчов екран - ще се появи на пазара в САЩ през 2011 година. Microsoft планира да въведе догодина още модели на база Windows Phone 7.

Повечето устройства ще струват по около 200 долара на американския пазар с договор към оператор. Цените без сключен контракт с телеком доставчик не бяха обявени днес.

Новата операционна система на Microsoft може да се похвали с уникален интерфейс, пълна интеграция със социалните мрежи и останалите продукти на Microsoft.

Той вече не прилича на настолния си съименник: няма глобален файлов мениджър, софтуерът Zune е нужен за свързването с компютър, а многозадачната работа и копирането на текст на този етап не са налични (но ще последват в най-близко бъдеще, уверяват от Microsoft)- необходими «жертви» за безпроблемното функциониране на новата работна среда.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини