Един единичен суперавтомобил

Няколко суперавтомобила достигат до нивата на динамика и ексклузивност, до които достига Pagani Zonda. Няма спор, че тази екстремна натура на марката й е спечелила колкото фенове, толкова и врагове. И двете страни обаче могат да се съгласят, че това е впечатляваща и изключително способна машина... Новият Zonda 750 изпраща имиджа на Pagani до едно ново ниво, като това е един от последните и най-ексклузивни модели на планетата.

Поръчан от незнаен, но определено заможен клиент, Pagani Zonda 750 е базиран на Cinque, като получава същия 7.3-литров V12 двигател с мощност от 678 к.с. и въртящ момент от 780 Нм. Има и някои уникални елементи обаче, каквито са новият дизайн на задното стъкло, както и индивидуализираният лилав екстериор.

Динамиката би трябвало да е идентична с тази при Zonda Cinque, което означава, че ускорението до 100 км/ч отнема малко над 3 секунди. Спирането от 100 км/ч пък отнема само 3.1 секунди.

Pagani Zonda 750 все още не е завършен, така че някои от спецификациите може и да се променят преди реалната премиера. Най-малкото това 750 може да бъде превърнато по някакъв начин в стойността на мощността.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини