Гримът за сезон есен-зима 2010-2011

Както вече писахме в предишни материали за модните тенденции за идния сезон, мотото и при гримовете е: "Семпло, естествено, женствено!". През студените месеци в края на 2010 ще трябва да забравите за силния вечерен грим ала жената вамп. Задачата ви е по-скоро да подчертаете чертите си.

Нека започнем от основата. Ако слагате фон-дьо-тен или пудра, те трябва да са много близки до естествения цвят на кожата ви. Нанасяйте ги по малко с тампон, за да изглежда цвета равномерен.

Ружът за този сезон е лек, бонбонен и блестящ. В зависимост от това, с което сте облечени, той може да бъде в розовата или лилавата гама.

Следват веждите. Те са във възможно най-първичния си вид, все едно никога не сте ги скубали. Леко рошави, по-дълги, неподредени. Естествено, това не значи, че ако вашите са сключени трябва да ги оставите така.

Идеята е да ги поддържате, но да ги направите да изглеждат максимално естествени. За да подсилите този ефект, можете да ги подчертаете с молив, близък до цвета на вашата коса. Той ще контрастира с кожата и ще акцентира върху очите ви.

За очите използвайте бледи сенки в леко златисто и коралово розово. Естествено, най-добре е да подберете цветовете според цвета на очите си, но като цяло не бива да прекалявате. Опушеният грим продължава да бъде на мода. Въпросът е да не наслоявате много тъмни тонове, а да го направите по-лек.

Устните отново са природно красиви. Вместо ярко червило използвайте много лек гланц или балсам за устни. Ако все пак предпочитате червило, изберете по-светъл цвят.

Въпреки че като цяло тенденциите за тази есен и зима клонят към максимално натурална визия и ни спестяват пластовете грим, ярките, бонбонените и по-нетрадиционни цветове също ще се носят. Идеята е да подберете сенки и червило в абсолютно еднакъв нюанс. Дали ще са в розово, червено или лилаво – изборът е ваш.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини