Дни на японската култура в България за 21-ви път

Посолството на Япония ще постави началото на 21-вото издание на Дните на японската култура в България на 14 октомври с лекция и уъркшоп, посветени на традиционната японска гравюра върху дърво укийо-е, повлияла изключително силно върху европейското изобразително изкуство и по-специално върху представителите на импресионизма.

В продължение на два месеца поредица от събития ще представят и популяризират японските традиции и съвременност с цел да провокират интереса на българите към една хилядолетна цивилизация.

Дните на японската култура ще предложат богата програма с изложби, демонстрации, уъркшопове, спортни и бизнес прояви. Тази година част от нея са Седмицата на японското кино и Българо-японската бизнес седмица.

Едни от най-интересните културни събития в програмата са демонстрацията и уъркшопът по икебана на школата "Корю" с участието на майстор Римей Ого, демонстрацията на японски бойни изкуства, както и демонстрацията на чайна церемония, организирана от българското сдружение "Урасенке Танкокай България".

Гости на проявите ще бъдат както български държавници и водещи фигури от политическите, икономическите и културните среди, така и много граждани от столицата и страната.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини