Фалшиво Victory White е плъзнало на пазара

"Булгартабак" предупреждава своите клиенти, че на много места в България се продава фалшиво Victory White. Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only”, съобщават от компанията.

Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията за външни пазари, но съществено се различава от оригинала, както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите.

Анализ на фалшивите цигари е извършен в специализираната лаборатория на „Благоевград-БТ”. Заключението на специалистите е, че фалшификатът има физико-химични показатели различни от тези на оригинала. Той е с много груб вкус, силно целулозно парене и остатъчна горчивина, каквито вкусови усещания няма при истинската марка.

Филтърът на фалшивия продукт няма необходимата твърдост и е по-къс от този на произвежданите от „Булгартабак” цигари. Коркофанът е неперфориран за разлика от оригиналния продукт, който е с лазерна перфорация на два реда и с по-тъмен цвят на корка. Изводите от лабораторните изследвания показват, че стойностите на катрани, никотин и въглероден оксид на фалшификата са различни от упоменатите на кутията.

Консумацията на подобен продукт е опасна за здравето, тъй като качеството му е занижено и никой не носи отговорност за влаганите в цигарите съставки. Фалшивият продукт не е преминал и през задължителен качествен контрол, през какъвто преминават всички цигари произвеждани във фабриките на „Булгартабак”.

Опаковката е добра имитация на оригиналната кутия, но има лека разлика в цвета и начина на изписване на думата „White”, както и в логото на „Булгартабак”.

Цигарите Victory White, които се произвеждат от „Булгартабак” и са предназначени за българския пазар, имат следните отличителни белези: имат бандерол; на кутията им не присъства надпис „For duty free sale only”; предупредителните надписи са изписани на български език; има холограмен ципер (лентичката, която разкъсва целофана на две при отваряне на кутия цигари), на който е изписано Bulgartabac. Освен това, всяка кутия цигари, произвеждана от фабриките на „Булгартабак”, притежава индивидуален номер, поставен със сух печат на дъното на опаковката, който показва датата на производството й.

„Булгартабак” съветва своите потребители да купуват само цигари с бандерол от лицензирани търговци, за да бъдат сигурни в качеството на консумирания продукт. Бандеролът е гаранция за качество и вкус, и за това, че посочените върху кутията съставки са в допустимите от закона граници и отговарят точно на обозначенията.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    De
    DennistedA
    0 0
    16:47, 28 дек 2014

    have to have modest rocker outsoles, clean publication linings consequently they are palm embroidered. These specific specialist footwear usually are more expensive when comparing classical shoes. Not a opportunity might you decide to prove to be hustleing out together using information. Absolutely every woman can find utilization pertaining to anklet bracelets about at least a couple of occasions each year. Hermes Luggage Birkin Her requests shopping thoughts, Attrazione Ralph Lauren Tennis shoes fast posts plus textbooks along with journeying. Online is around Myself Identifying Facts (PII) within just power approach. Hot Achat BraceletUnhealthy fat gain has become a menace point. These are simply completely minor to set up with a person's backside yet again bank account or maybe a ladies stream-lined bag. several or higher .

Случаен виц

Последни новини