Левски завърши 0:0 срещу АИК

Отборът на Левски завърши 0:0 при визитата си на шведския АИК (Стокхолм) в първия плейофен мач от Лига Европа. С постигнатия резултат тимът на Ясен Петров запази реални шансове да се класира за груповата фаза на надпреварата.

Срещата обаче бе белязана с неприятни сцени, тъй като феновете на домакините нападнаха българската делегация с камъни и бутилки от минерална вода.

Реваншът между двата тима е след седмица на ст. „Георги Аспарухов” в столицата.

Жестоки ексцесии и тежки сблъсъци белязаха иначе мирния мач между АИК (Стокхолм) и Левски. Фенове на домакините целят с камъни и огромни павета отбора на „сините”, българските журналисти и щаба на гостите. Всички българи са заложници на стадион „Росунда” заради случилото се, съобщава "Дарик".

Полицията се опитва да усмири страстите и да укроти агитката на АИК, която обстрелва с камъни родните футболисти, репортери и щаба на „сините”. Всички бяха вкарани в подземието на стадион „Росунда”, но за щастие няма пострадали.

Двама представители на Левски бяха уцелени. Единият от масажистите и пресаташето на клуба Александър Касабов бяха улучени от камъни. Собственикът на „сините” Тодор Батков също беше ударен с бутилка вода.

Полицията е заградила сградата и стадиона, откъдето българите трябва да излязат заради инцидента.

Местни фенове се спречкаха с органите на реда, вследствие на което част от привържениците бяха арестувани. Това е и поредното доказателство за напрежението, което цари в клуба от Швеция.

Играчите на Левски и журналистите, отразяващи мача стоят в загражденията, а полицията не ги пуска извън тях, за да се качат в превозните средства, които да ги откарат до летището.

"Полицията ни задържа, обясниха ни че има сблъсъци в района. Ние също видяхме, че има. Автобусът беше подложен на атака, няколко играчи бяха ударени, както и аз. А това е в цивилизована страна като Швеция. Извиках делегата и ще говоря с Платини. Това не е футбол. Такова чудо не е било никъде”, заяви Батков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини