Григор Димитров започна с победа на фючърса в Падуа

Григор Димитров започна с победа участието си на фючърса в Падуа (Италия) с награден фонд $15,000, след като в първия кръг отстрани с 6:3 6:2 представителя на Узбекистан Фарух Дустов.

В самото начало на мача българинът имаше сериозни трудности в своите подавания, причинени главно от ниският процент на вкаран първи начален удар, но въпреки проблемите намери начин да задържи своите геймове, а при 2:1 се възползва и от първата си точка за пробив, което доведе до преднина от 3:1.

Узбекът успя да върне пробива още в следващия гейм, но при 4:3 Димитров за втори път спечели подаването на противника си, а при 5:3 не загуби и точка, когато сервираше за сета.

хасковлията продължи с добрата си игра и поведе с 2:0 на старта на втората част, но серията от пет поредни гейма бе спряна от Фарух Дустов, който с много трудно задържа сервиса си и намали на 1:2. До края на мача Григор даде само гейм на противника си и след близо час игра записа 11-та победа в последните си 11 мача, съобщава Тенискафе.

В опит да постигне 12-та поредна победа Григор Димитров ще се изправи срещу намиращият се на 1,427-мо място в света германец Мориц Бауман. 23-годишният левичар има едва 12 мача в професионалната си кариера в основна схема на фючърси и само четири спечелени.

С класирането си за втори кръг Димитров заработи една точка за АТР ранглистата, а при нов успех ще добави още три (общо 35 при спечелена титла).

Двубоят от втори кръг между Григор Димитров и Мориц Бауман ще се играе в сряда или четвъртък.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини