Заспал шофьор предизвика катастрофа край пловдивско село?

Тричленно турско семейство и шестима българи пострадаха при тежката катастрофа, станала при изхода на с. Поповица по-рано тази сутрин. Това съобщиха за Дарик от Националния медицински координационен център. По първоначална информация катастрофата е станала между микробус и лек автомобил „Мерцедес" с турска регистрация.

За ранените са се погрижили четири екипа на Спешна медицинска помощ - по два от Първомай и Пловдив. Пострадалите са откарани в болницата в Първомай и в УМБАЛ „Свети Георги". Очаква се по-късно всички да бъдат настанени в Пловдив.

В лекия автомобил пътувало тричленно семейство от Истанбул, което живее в Австрия. Най-тежко е пострадала майката, на 50 години, с по-леки наранявания са бащата и 17-годишния син.

От микробуса са пострадали шестима българи, двама от които с комоцио. Пътниците, които са жители на Пловдивска област, са със счупвания, разкъсни и контузни рани. По първоначални данни причина за катастрофата е заспиване на шофоьора на турския автомобил.

След катастрофата се е образувала колона от ТИР-ове, уточни кметът на Поповица. По непотвърдена информация движението е отбито в посока Асеновград, допълни той.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини