Отстраниха парламентарния секретар на МЗХ

Парламентарният секретар на Министерството на земеделието и храните Симеон Манасиев временно е отстранен от длъжност заради проверка на семейните му фирми. Това съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред bTV. Министър Найденов изпрати преписката по случая в Софийската районна прокуратура и разпореди проверка на инспектората. Найденов уточни, че казусът засяга време преди той да стане министър и съответно - Манасиев негов парламентарен секретар.

В случая става дума за регистрация на две фирми, отнасящи се за един и същи свинекомплекс. По линия на свиневъдството се допуска фермерите да получават държавна помощ. Фирмата, свързана с парламентарния секретар на министъра на земеделието, обаче успява да вземе два пъти субсидия за едни и същи животни.

Министър Найденов каза, че преди да поеме ръководството и да бъде променен правилника на Държавен фонд „Земеделие" е имало таван на субсидиите и много собственици на свиневъдни ферми са регистрирали две фирми. Например, съпруг и съпруга са регистрирали две фирми с едни и същи животни, посочи той.

Найденов категорично, заяви, че е направено всичко, що се отнася до МЗХ и проверката по случая тече. По думите му, ако има нарушения следва средствата да бъдат възстановени и евентуално виновникът да понесе наказателна отговорност.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини