Откриха тялото на изчезналия Веско в Искърското дефиле

Открито е тялото на изчезналия Веселин Игнатов. Това съобщи комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Тялото е намерено в Искърското дефиле. Разпознаването, което е било направено късно снощи, е потвърдило, че става дума за 7-годишния Веселин.

Днес ще се извърши аутопсията в Съдебна медицина, която трябва да установи каква е причината за смъртта. Детето е било разпознато от близките му по дрехите. Задължително ще се направи и ДНК-експертиза, предаде агенция Фокус.

"От това, което е направено до момента, може да се потвърди, че това е детето", заяви Йорданов.

Информацията беше потвърдена и от частния детектив, нает от семейството на детето, Марин Маринов. "Надявахме се, че ще бъде открит жив, в шок сме", каза Маринов. Според него версията, която са имали за отвличане, не е отпаднала. "Всичко е възможно. След престой във вода е трудно да се правят каквито е да е експертизи, но ще се търси причината за смъртта и ще искаме конкретен отговор, какво се е случило", подчерта частният детектив.

7-годишният Веселин Димитров Игнатов беше в неизвестност от 11.00 часа на 27 април.

Веселин Игнатов е от София, с последен адрес в Нови Искър, съобщи пресцентърът на МВР при изчезването на детето. Той е висок около 130 см, със светлокестенява къса коса. Бил е облечен със синьо шушляково яке, долнище на червен анцунг, сива блуза и обут с бежови обувки. Момчето страда от аутизъм, изглежда по-голямо от възрастта си, но почти не говори.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини