Журналистите от bTV очакват да отпътуват към България

Българските журналисти - Светослав Иванов и Валентин Василев, се намират на международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив и очакват скоро да отпътуват към България. Това съобщи говорителят на МВнР Весела Чернева, предаде БТА.

Предстои те да се срещнат с посланика на България в Държавата Израел Димитър Цанчев. По думите на Чернева, българските журналистите са в добро състояние.

Положението в Ивицата Газа е много тежко и това, което се случи вчера е един много трагичен инцидент, смята, от своя страна, външният министър Николай Младенов, предаде БТВ. Младенов е убеден, че израелските сили не са отишли на кораба, за да стрелят, но в подобна напрегната ситуация, такива неща се случват. Министърът съобщи, че е поискано разследване, което да установи какво точно се е случило, тъй като ситуацията е изключително сложна.

Според израелските власти на кораба е било открито оръжие, но това трябва да се установи тепърва, уточни още той. "Всичко е доста деликатно и объркано, затова трябва да има анализ на ситуацията. Най-важното в момента е двамата журналисти от bTV да се приберат живи и здрави – това е и моята задача, добави в заключение министър Младенов.

Светослав Иванов и Валентин Василев бяха на хуманитарния кораб, арестуван от израелски военни сили вчера. Както вече ви съобщихме, израелската армия спря със сила, флотилия от шест кораба, които се опитваха да доставят хуманитарни помощи в Ивицата Газа. На борда на един от корабите беше и екипът на bTV.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини