Обмислят данъчни преференции за работодателите

Да се въведат данъчни преференции за работодателите, които осигуряват допълнително своите служители в частни пенсионни фондове, предлага социалното министерство. Това стана ясно на международна конференция за здравословните и безопасни условия на труд.

Въвеждането на данъчни преференции за работодателите ще даде възможност всички да бъдат осигурени, така както е направено това за родените след 1 януари 1960 година, които задължително се осигуряват в универсални фондове, предаде Фокус.

Увеличаването на осигурителния стаж има чисто икономически и социален ефект. Основната цел на пенсионната реформа, предложена от социалното министерство, е да се ограничи до минимум възможността за ранно пенсиониране, особено за служителите от МВР и МО. Друга основна цел е да се стабилизира пенсионната система. Тези, които работят над определения стаж, ще се ползват от бонуси.

Тези, които се пенсионират, без да покрият критериите за 37 години осигурителен стаж за жените и 40 мъжете, ще се пенсионират с намален размер на пенсиите. Предстои затягане на контрола върху инвалидните пенсии, като водещи ще са комисиите от НОИ, които отпускат тези пенсии

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини