Въздушният хаос в Европа засегна шоубизнеса

Световната премиера на филма "Железният човек 2" стана първата голяма холивудска "жертва" на изригването на вулкана Ейяфятлайокутл в Исландия.

Заради въздушния хаос в Европа, причинен от облака вулканична пепел, шефовете на студио "Парамаунт пикчърс" са решили екшънът да бъде показан премиерно в Лос Анджелис на 26 април, вместо в Лондон, както беше планирано, предаде Ройтерс.

Очакваше се звездният актьорски състав - Робърт Дауни младши, Гуинет Полтроу, Мики Рурк и Скарлет Йохансон, да лети до Лондон за премиерата на "Железният човек 2".

За да подсигурят звездното присъствие на премиерата обаче, шефовете от "Парамаунт пикчърс" са решили тя, както и другите прояви, свързани с представянето на филма, да се състоят в Лос Анджелис. Няколко големи музикални и филмови събития с участието на прочути звезди от шоубизнеса пострадаха, след като европейското въздушно пространство беше затворено заради облака вулканична пепел.

Рокаджиите от "Стейтъс куо" са блокирани в Москва и планират да се придвижат с влак до Варшава, след което да продължат до Великобритания с концертния си автобус. "За нас беше удоволствие да прекараме няколко дни повече в Москва, но въпреки всичко, което сме преживели през годините, никога не съм мислил, че концертният ни график ще бъде променен заради вулкан", каза фронтменът на групата Франсис Роси.

Следващата изява на "Стейтъс куо" е в Шотландия на 1 май.

Американският изпълнител на ритъм енд блус Ъшър, който трябваше да пристигне в Лондон по-късно през тази седмица, за да представи новия си албум "Raymond v Raymond", е бил принуден да отмени пътуването си. Младата актриса Майли Сайръс също ще пропусне посещението си в британската столица, където тази вечер ще се състои европейската премиера на филма й "Последната песен".

Ирландският танцьор Майкъл Флетли е отменил днешната си пресконференция в Лондон. Няколко европейски групи са пропуснали участието си в тридневния музикален фестивал в Коачела, Калифорния, заради отменените полети. Сред тях са музикантите от британската група "Крибс", които са пътували 16 часа с кола от родината си до Амстердам в неуспешния си опит да хванат самолет за Калифорния.

Фестивалът в Коачела привлича около 75 000 фенове на музиката във всеки един от трите дни и едно от най-големите музикални събития в САЩ, припомня агенцията.

Лондонските театри също следят събитията отблизо, тъй като един на всеки пет билета, продаван за постановки на Уест енд, е на посетител от чужбина. "Ако хаосът продължи дълго, за нас това ще бъде притеснително, тъй като наближава летният сезон, когато обикновено идват повече чужденци", казва говорител на Лондонското театрално дружество.

Междувременно Контактмюзик съобщи, че музикантите от "Металика" няма да позволят "малко вулканична пепел" да осуети европейското им турне и ще се продължат да се придвижват из континента с автомобил и влак. Изригването на вулкана Ейяфятлайокутл на 14 април предизвика хаос във въздушния трафик на Европа.

Плътният облак вулканична пепел стана причина само през уикенда да бъдат отменени 63 000 полета.

Много концертиращи музиканти бяха принудени да отменят концертите си или да потърсят различни начини да се придвижват из Европа.

В подобно положение се оказаха и "Металика". Те пристигнаха в Осло, Норвегия, точно преди да бъдат спрени полетите. Джеймс Хетфийлд и компания обаче са уведомили всичките си промоутъри, че ще изнесат концертите си по план. Днес и утре "Металика" ще свирят във Вилнюс, Литва, а в събота и неделя ще зарадват феновете си в Москва, завършва обобщението БТА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини