Простреляха таксиметров шофьор в София

Тази нощ в столичния квартал "Враждебна" е прострелян таксиметров шофьор, предаде БГНЕС.

33-годишният Б.М.М е докаран с линейка на Бърза помощ в "Пирогов" около 2 часа след полунощ, съобщиха от пресцентъра на болницата.

По първоначална информация таксиметровият шофьор е прострелян от неизвестен мъж. Б.М. е с четири прострелни рани – три в областта на главата и една – в областта на дясната мишница. След претърпени операции шофьорът е настанен в неврохирургията на болницата. Той е контактен, в съзнание и без опасност за живота.

Причината за нападението е скарване между клиента и шофьора за сметката. Седящият на задната седалка очаквал по-малка сума. Това съобщи пред Дарик шефът на столичната полиция комисар Валери Йорданов.

През февруари 2007 година при подобен инцидент в столичния квартал "Люлин" беше убит 51-годишният таксиметров шофьор Емил Емилов. Това предизвика масови протести на колегите му. Убиецът - Георги Пейков, на 28 години, беше задържан веднага, но бе осъден само на 7 години затвор, след като се призна за виновен при условията на съкратен процес. Той ще трябва да изплати и 70 000 лева кръвнина на семейството на жертвата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини