Община Кърджали със спешни мерки за туристическия сезон, пускат мобилно приложение за гостите на града

Изображение 1 от 3

      Община Кърджали предприема спешни мерки за да има успешен туристически сезон тази година. Работи се по мобилно приложение. То ще стартира до месец заедно с новия сайт на общината. Ще бъдат представени всички културно-исторически и природни забележителности на общината. Ще бъдат посочени много туристически маршрути,включително и 13 туристически пътеки. Ще се популяризира и хотелиерския бранш. Ще има и нова сграда за туристически център. Това съобщи на сесия на местния парламент в Кърджали зам.-кметът Веселина Тихомирова. Тя се изказа по повод предложението на адв.Даниела Петрова от „Възраждане“за създаването на мобилно приложение за туризъм в общината,което да стартира за началото на туристическия сезон.Адв.Петрова подробно изложи предимствата да има мобилно приложение за туризъм.Тя предложи приложението да бъде безплатно.Да се представят всички културно-исторически и природни обекти с достъп до тях и контакти.Чрез мобилното приложение ще бъдат не само представени туристическите обекти,но ще може да се плаща и техния вход.Ще отворим Кърджали към света,защото то ще влезе и в търсачката Гугъл,подчерта адв.Даниела Петрова.Тя предложи средства да се отпуснат от общинския бюджет,в които има заложени 250 000 лева за развитие на туризма в Община Кърджали.

    Кметът Ерол Мюмюн посочи,че по идеята се работи усилено.Той изрази съмнение,че Петрова лобира за конкретен софтуерен продукт.Рано е за предизборна кампания,подчерта градоначалника.

    Предложението на адв.Даниела Петрова получи само четири съветничиски гласа одобрение.Почти всички съветници се въздържаха.Против имаше само един.

    Текст и снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини