Диета за оргазъм

Много от нас са запознати с принципа "Ние сме това, което ядем". А знаете ли, че пълноценното хранене се отразява не само на нашите самочувствие и външност, но и на сексуалния ни живот. 

Ежедневното ни хранително меню влияе върху хормоналното състояние на организма, енергийното ниво и нивото на съпротивление на стреса.

Дефицитът на йод може да доведе до повишена нервност, раздразнителност, депресия, пасивност, а също така и до проблеми, свързани с недостатък на калций, тъй като йодът регулира съдържанието на калций в кръвта. 

Йодът също така е много важен за правилната работа на щитовидната жлеза. Именно тя отговаря за женското либидо.  Отслабването на щитовидната жлеза може да доведе до безплодие, загуба на сексуално влечение, менструални нарушения и т.н.

Магнезият способства за мускулното отпускане. За да се наслаждавате на живота и секса, трябва да умеете да се отпускане. На магнезий са богати пшеницата, ядките (бадеми,фастъци, шам фастък и др), спанакът, магданозът, сливите, фасула и др.

Калцият химически свързва тъканите в едно цяло. Конкретно говорим не само за костите и зъбите, но и за секса. Калцият допринася за сексуалния ни живот чрезстимулиране на сексуалното влечение и зареждане със сила. Дисбалансът на калция в ендокринните жлези води до понижаване на либидото и потенцията. 

Мед – той е истински източник на важен химически елемент като бор, който способства добрата работа на метаболизма ни. Той е свързан и с известния хормон естроген. Някои изследвания показват също така, че борът предизвиква високо ниво на тестостерон в кръвта, който, от своя страна, отговаря за сексуалното желание и оргазма, както при жените, така и при мъжете.

Цинкът е важен, тъй като той понижава нивото на хормона пролактин в организма ни. Прекаленото количество пролактин предизвиква полова дисфункция. Добър източник на цинк са червеното и птичето месо, кафевият ориз, пълнозърнестият хляб и зеленчуците със зелен цвят.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини