Израел нанесе удари срещу Иран

Иран затвори небето над няколко града в страната

Израелски дронове са атакували цели на територията на Иран. Медии в Техеран съобщават, че безпилотните машини са били неутрализирани от противовъздушната отбрана на страната. Ракети не са били включени в атаката.

В района на град Исфахан в централната част на Иран са се чули три експлозии. Взривовете са в района на иранска военна база. Иранската държавна телевизия съобщава, че не са засегнати ядрени мощности.

Нападението съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей, който днес навършва 85 години. Няма информация при атаката да има жертви или ранени граждани.

След безпрецедентното иранско нападение по израелска територия в събота, Тел Авив обяви, че ще отвърне на удара по начин и във време, което прецени.

Около 23 ч. българско време на 13 април бяха изстреляни над 300 дрона и ракети от Иран към Израел. Причината - отмъщение за нападението срещу консулството в Дамаск на 1 април. Тогава бяха убити високопоставени ирански военни. Няколко съседни държави реагираха мигновено със защита на небето си. В Израел прозвучаха сирени и се чуха взривове. Местните медии съобщиха, че това са били въздушни прехващания на дроновете с експлозиви.

 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини