Забраниха "оралния секс" в училищата

Наскоро от калифорнийските училища изчезнаха тълковните речници, където има определение що е то орален секс. 10-тото издание на речника Мириам Уебстър с "дръзки статии" попадна в полезрението на родители от едно от училищата в щата. Речниците стоели в кабинет, в който се учели деца на възраст между 9 и 10 години. 

"Това е много добър речник, но там има думи, които истински ни възмущават", коментира пред Дейли Мейл Ранди Фриман, баща на три деца. 

Родителският съвет на училището веднага съставили оплакване и го изпратили до институциите в града, които в момента прелистват речника на Уебстър в търсене на "провокативни определения". 

"Тази статия просто не съотвества на възрастта на учениците. Да се седи и чете тълковен речник е сложно и трудоемно занимание, но трябва да открием всички други натуралистични описания", заявява представител на окръга Бети Кадмус. 

Не всички родители обаче са настръхнали от съдържанието на речника. Емануил Чавес, баша на две деца, споделя, че "по този начин речници в училищата скоро няма да има". 

На същото мнение е и друг родител - Джейсън Роджърс, според когото нищо катастрофално няма в книгата на Мириам Уебстър. 

"Няма нищо лошо в това учениците да видят и прочетат думата в речника. Чули са я на площадката, нормално е да се поинтересуват. Всичко трябва да има мяра. Какво ще поискатслед това? Да приберат всички енциклопедии, в които има информация за човешкото тяло и анатомията на влагалището и пениса?", възмущава се Роджърс.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини