210 пилоти се включиха в 12-часовата надпревара на картинг пистата край Хасково

    Рекордните 210 пилоти се включиха в тазгодишното издание на „ЕKO 12 часа на България“ на картинг пистата край Хасково. Състезателите са от 55 отбора от 10 нации.

    Стартът на състезанието бе даден в 10:45 часа днес. С него бе поставено началото на Европейския картинг шампионат по издръжливост от 2019 г. насам.

    По традиция звезди и професионални пилоти отново се съревновават за най-издръжлив екип на пистата, като целта е известните личности да покажат времена, близки до тези на шампионите. Екипът на “All Stars” е воден от актьора Наум Шопов, който през последните няколко години доказа, че е поне толкова добър на пистата, колкото и на сцената. Парапланеристът и първият български Red Bull атлет Весо Овчаров, певецът Папи Ханс и актрисата Сара Драгулева се докоснаха за първи път до магията на професионалния мотоспорт. Към тях се присъединиха риалити звездата Виктор Стоянов, известен със страстта си към бързите спортове, Ивайло Борисов – треньор №1 за България през 2023 г. и автомобилният влогър Иван Ванов.

    Официалният спонсор на шампионата „ЕKO България“ също има свой екип. В отбор „EKO и приятели“ се включиха популярни лица от българските медии, като към тях се присъедини и победителят от специалната игра в социалните мрежи на ЕKO, която дава възможност на запалените фенове да се борят за място в най-вълнуващите картинг състезания в България.

    Състезанието отново има и благотворителен характер. Организаторите на надпреварата ще отделят средства, събрани от таксите за участие, както и ще предоставят лични дарения за лечението на малкия Гого от град Хасково.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини