Информационна среща с Медицински колеж Стара Загора проведоха ученици от Димитровград

Изображение 1 от 4

    Ученици от средните училища в община Димитровград проведоха днес информационна среща с ръководството на  Медицински колеж към Тракийски университет - Стара Загора по инициатива на кмета на общината Иво Димов, информират от местната администрация.

     На организираната от община Димитровград среща в зала "Гроссето" зрелостниците се запознаха с възможностите за кандидатстване в Медицинския колеж и предлаганите от него специалности. Директора на колежа доц. Павлина Тенева, зам.директора ас.Калоян Върляков и студенти разясниха на димитровградските ученици  какви предмети се изучават по специалностите "Рехабилитатор", "Медицински лаборант", "Медицински козметик", "Протезист, ортезист и ортопедист", "Медицински оптик" и "Помощник-фармацевт" и какви перспективи за реализация им дават при завършване и подробности за кандидат-студентската кампания. Акцент в представянето бе специалността "Помощник-фармацевт", която дава възможност за развитие на младите хора в областта на фармацията. Надграждаща информация за реализацията след завършване на образованието в тази специалност, учениците получиха и от Ивайло Тончев, директор "Маркетинг" на верига аптеки, който представи възможностите за реализация. 

    В събитието участваха ученици от паралелките от 11 и 12 клас по "Природни науки" от Природо-математическа гимназия "Иван Вазов", Профилирана езикова гимназия "Д-р Иван Богоров", Средно училище "Любен Каравелов" и Професионална гимназия "Проф.д-р Асен Златаров". 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини