Режисьорският дебют на Теди Москов в Хасково „Любов в сеното“ със селекция за Друмеви празници

Комедията „Любов в сеното”, която бе режисьорски дебют на Теди Москов в Хасковския театър е в тазгодишната селекция на Международния фестивал „Друмеви театрални празници“.

Пиесата, която е по авторски текст на Москов, е инспириран от италианския филм „Танго на ревността“. Тя бе представена за първи път пред публика в Хасково през ноември 2023 година.

„Любов в сеното” е селектирана за фестивала в направление „Преглед на спектакли“, чийто селекционер тази година е театроведът Елена Ангелова.

Секцията се радва през тази година на голям интерес от страна на театрите. Организаторите съобщават за 42 спектакъла по български текстове, които са подадени за преглед. От тях след селекция до участие във фестивала заедно с този на Хасковския театър са допуснати още 14 представления.

В другото направление-„Авторски прочит“в „Друмеви театрални празници“ селекционер е театроведът Катерина Георгиева. Измежду над 20 нови текста за театър, сред които адаптации, пиеси за възрастни и пиеси за деца, са допуснати пет заглавия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини