За пример!19-годишната Мария събира хранителни продукти за Дома във Фатово

Благотворителна кампания по повод Великден започна 19-годишната Мария Кетева от Смолян. Чрез социалните мрежи тя обяви, че събира дарения, които ще бъдат предоставени на Дома за стари хора в село Фатово.Мария е   студентка е в първи курс на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Поделя времето си между Пловдив и Смолян и винаги с радост се връща в родния си град. Спонтанно й идва идеята за благотворителната кампания.

" Най-подходящо ми се стори стартирането покрай наближаващия празник Великден и реших да пробвам все пак, това е едно добро дело, с което смятам че ще зарадвам изключително много хората в Дома", казва пред телевизия еТВ момичето.

 Мария е посещавала Дома за стари хора във Фатово като по-малка и със съучениците си са изнасяли там тържество. Затова сега решила да насочи там благотворителстта. 

"Свързахме се с Дома и те казаха, че е най-добре да дарим хранителни продукти, може също така спално бельо, но изскват всичко закупено да е с касова бележка, в срок на годност и това го проверяват при дарението. Предпочетохме да са хранителни продукти, защото по този начин на хората им се приспада хранодена им, т.е  таксата им се приспада", уточнява Мария.

 Освен продукти, могат да се даряват и парични средства.

"Направила дарителска кампания към Фондация "Павел Андреев", с която да улесня хората, защото в това забързано ежедневие, там просто могат да пращат под парична форма дарения, с които после ще бъдат закупени от нас хранителни продукти", допълва още студентката

Срокът за събиране на даренията е 24 април. Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с Мария Кетева, а тя ще отиде с автомобила си на място, за да вземе продуктите. Даренията ще бъдат закарани в Дома за стари хора преди Великден, придружени с ръчно изработени великденски картички с пожелания.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини