Досъдебно производство за незаконен добив на дърва е започнато от служители на Районното полицейско управление в Радомир

Досъдебно производство за незаконен добив на дърва е започнато от служители на Районно управление (РУ) – Радомир, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник.

Вчера, в района на с. Дрен, автопатрул на РУ спрял товарен автомобил, управляван от 54-годишен радомирец. При проверката мъжът не е представил на органите на реда изискуемите от тях документи, сред които свидетелство за правоуправление и превозен билет. Прекарваната от него дървесина не е била маркирана.

По случая е уведомена Регионална дирекция по горите в Кюстендил. Автомобилът, заедно с натоварената в него 10 куб.м. дървесина от бял бор, са иззети.

На шофьора е съставен акт по Закона за движение по пътищата и за управление на автомобил без книжка. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години и глоба от 1000 до 20 000 лева. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

БТА припомня, че през март м.г. полицията в Трън задържа двама мъже на 25 и 38-годишна възраст за незаконен добив на дървесина в с. Глоговица.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини