Двама наркодилъри и клиентът им от Турция са задържани при спецакция

    Трима мъже са задържани при спецакция срещу разпространението на наркотици, съобщиха от МВР. Операцията е извършена от сектор "Наркотици" в ГДНП и криминалисти от ОДМВР-Хасково.

    Двама от мъжете са задържани минути след осъществена наркосделка в района на хипермаркет на бул. "Цариградско шосе" в София. Те са на 36 и 30 години. И двамата са криминално проявени и с осъдителни просъди.

    Задържан в Хасково е и техният клиент – 54-годишен турски гражданин.

    Първоначално той е успял да избяга с автомобила си, който е открит по-късно изоставил в района на ж.к. "Дружба". При извършения на място оглед криминалистите открили в близост и изхвърлен сак от плат, натъпкан с 16 пакета марихуана с общо тегло 8 килограма.

    Своевременно, в хода на операцията с помощта на хасковски полицаи турският гражданин бил засечен на територията на областния град. След ареста му той е конвоиран до ГДНП. Установено е, че наркотиците са били предназначени за разпространение в столицата.

    По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура тримата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 354а от НК и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини