ПП-ДБ към ГЕРБ: Вие сте на ход, предложете как да излезем от кризата

ПП-ДБ очаква план от ГЕРБ-СДС как ще се продължи от тук насетне, обявиха от коалицията.

"Уважаеми колеги от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете как може да продължим. Действахте едностранно в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията си и предложете конкретен план, адекватен на кризата, която създадохте.

Вие сте на ход", обявиха от коалицията.

"Ние от ПП-ДБ осъзнаваме необходимостта България да има редовно правителство, което да изпълнява реформите, които са очертани в проектоспоразумението. Ние оставаме отговорни към съдбата на страната и готови да споделим отговорността за общо управление. Това може да стане само при възстановяване на формулата на доверие и гарантиране на реалната реализация на реформите. Това може да стане само със споделен екип, който спазва поетите ангажименти, със силен характер, устойчивост към натиск и лидерски качества, така че да може да се справя с огромните предизвикателства пред България днес."

От ПП-ДБ посочват, че изпълнението на мандат за съставяне на кабинет изисква гласуване на доверие във фигурата на премиера. "Това е фундаменталната предпоставка, която се изисква по Конституция. Гледахме на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула и инвестирахме огромни усилия в изграждането на доверие в техните интегритет и устойчивост", добавят те.

И посочват, че с връщането на изпълнен мандат е "драстично нарушена формулата на доверие и поставя страната пред нова политическа криза".

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини