На 14 сигнала за произшествия са реагирали огнеборците в област Перник през почивните дни

На 14 сигнала за произшествия са реагирали огнеборците в област Перник през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).  

Във връзка с празника Сирни Заговезни пожарникарите са гасили шест пожара вслествие на запалване на отпадъци и гуми. Не е допуснато огънят да засегне жилищни и обществени сгради и горски масиви. Сигналите за пожари са дошли от пернишките квартали „Варош“, „Караманица“ и „Изток“; брезнишкото село Слаковци; трънските квартали „Мурговица“ и „Баринци“. В четири от случаите са гасени сухи треви. Възникнали са и два пожара в жилища без материални щети. Огнеборците са получи и един фалшив сигнал.  

В резултат на неправилно ползване на нагревателни уреди, вчера е възникнал пожар в лятна кухня на ул. „Рашо Димитров“ в Перник. Унищожени са дървена ламперия, част от покривната конструкция, електрическата инсталация и др. Два екипа огнеборци са потушили пламъците. Не са засегнати съседни сгради и имущество. Няма и пострадали хора, добавят от ОД на МВР.   

Сигналите за произшествия през отминалите почивни дни са с три повече спрямо тези, възникнали в периода между 9-и и 10-и март т.г., сочи справка в сайта на ОД на МВР.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини