Безплатни изследвания за полово предавани болести в Перник

Изследване на терен с бързи тестове за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис ще се проведе в Перник през тази седмица. От 13 до 17 часа на 14 февруари мобилните екипи ще бъдат в един от големите търговски обекти в града, а на 15 февруари от 10 до 13 часа в Техническата професионалната гимназия „Мария Кюри”.

Изследването е безплатно и анонимно, и е част от стартиралата информационна кампания по повод Деня на влюбените. Тя е под мотото „Отговорността е секси – използвай презерватив!” и има зацел да насочи вниманието на младите хора към ХИВ и други сексуално предавани инфекции, като ги мотивира да създават безопасни сексуални отношения. Изследвания ще се правят и през всеки работен ден от седмицата  във времето от 09:30-12:00 часа и 13:30 - 15:30 часа в микробиологичната лабораторията на РЗИ.

По време на кампанията ще има дискусии в учебни заведения с ученици и демонстрация на действие на бърз тест за откриване на антитела срещу вируса на СПИН. Младите хора ще бъдат информирани за възможността за провеждане на изследване за установяване на ХИВ статус. Планираните дейности се реализират в партньорство с БМЧК.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини